Konteyner Kent Projeleri

  • Kullanım Amacı : Afet Sonrası Barınma
  • Yapı Modeli : Konteyner Ev
  • Yapı Adedi : 7000+
  • Toplam Metraj : 147.000 m²
  • Proje Yılı : 2023
  • Kullanılacak Bölge : Kahramanmaraş ve Deprem Bölgesi
  • Tamamlanma Zamanı : 95 Gün
Şu anda 50 misafir bu projeyi inceliyor

Deprem Bölgesine 7.000 Deprem Evi Ulaştırdık

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen üzücü deprem ülke olarak hepimizi derinden yaraladı. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken yüzbinlerce vatandaşımız da barınma ihtiyacıyla karşı karşıya kaldı. Uluslararası Göç Örgütü, deprem bölgesi raporlamasına göre tahminen 2,7 milyona yakın insan evsiz kaldı.

‘Zor zamanda insanlığın yanında olma’ ilkemizden hareketle depremin hemen akabinde tüm üretimimizi bölgeye tahsis ettik. 1+1 deprem konteyner evinin üretimini hemen başlattık. Acil eylem planı çerçevesinde 7/24 mesai esasın göre üretim başlattık. AFAD organizasyonuyla entegre olarak 100 güne yaklaşan süre zarfında 7.000 konteyner ev üreterek bölgeye sevk etme başarısı gösterdik.

Bu süreçte lojistik imkanlarını da acil ihtiyaca göre planladık. Normalde bir Tırla 2 adet konteyner sevk edebilirken özel taşıma aparatları ilavesiyle 3’e çıkardık. Deprem konteyner evlerimiz 10 ilde AFAD organizasyonunda planlanan konteyner kentlere yerleştirildi.

En İyi Kullanım Ergonomisi Deprem Konteynerinde

Bir ailenin barınma ihtiyacına özel tasarlanan deprem konteyneri en iyi kullanım ergonomisiyle öne çıkıyor. 1+1 plandaki yaşam alanı tuvalet kabini ve duş ünitesiyle desteklendi.

Çatıdan duvarlara tamamen sandviç panel sistemli yapı özelliğiyle Karmod deprem konteyneri iklimlendirme kolaylığı sağlıyor. En az enerji harcamasıyla yazları serinletme, kışları ısıtma tasarruflu şekilde gerçekleştiriliyor.

Konteyner ev tam deprem güvenliğiyle de öne çıkıyor. Tamamen cıvata somun birleşimi ve geçmeli özelliğiyle deprem sarsıntılarında hasar almıyor.

10 İlde 305 Konteyner Kent

Milyonlarca insanın sağlıklı ortamda barınabilmesi için AFAD tarafından depremde yıkımların meydana geldiği 10 ilde toplam 305 konteyner kent alanı oluşturuldu. Karmod olarak ürettiğimiz deprem konteyner evleri planlanan konteyner kent alanlarına sevk edildi.

Kahramanmaraş Depremi  - 6 Şubat 2023

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde dokuz saat arayla meydana gelen iki ayrı deprem Kahramanmaraş Depremi olarak isimlendirilmektedir.

7,8 Mw  (± 0,1) ve 7,5 Mw  büyüklüklerindeki iki depremin yıkıcı etkisi bölgenin yerleşim koşulları ve afetin derinliğiyle birleşince çok büyük oldu. Kahramanmaraş Depreminde ağır hasara uğrayan 10 ilimiz sırasıyla Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Diyarbakır ve Kilis illeri. İki büyük deprem sonrası depremin etkisi artçı sarsıntılarla günlerce sürdü. Ana depremler sonrası bölgede büyüklüğü 6,7 Mw'e kadar varan 38 binden fazla artçı sarsıntı meydana geldi.

O tarihteki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 22 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada depremde 50.783 kişinin vefat ettiğini ve 107.204 kişinin yaralandığını açıkladı. Depremde 120 polis, 32'nin üzerinde asker ve en az 14 doktorun da hayatını kaybettiği belirtildi. Depremden Türkiye nüfusunun %16'sını oluşturan 14 milyon kişi doğrudan etkilendi.

Deprem sonrası binlerce binanın yıkılması veya ağır hasar alması sonucu üç milyona yakın insan barınma ihtiyacıyla karşı karşıya kaldı.

Deprem tarihi yapıları da etkiledi. Antakya’da bulunan Habib-i Neccar Camii, Kahramanmaraş Ulu Camii, Adıyaman Ulu Camii, Gaziantep Kalesi, Hatay Meclis Binası, Elbistan Ulu Camii, Şirvan Camisi ve İskenderun'daki Latin Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu birçok tarihî yapı ağır hasar aldı veya yıkıldı.

Deprem otoyol ile hava ve deniz ulaşımında da hasarlara yol açtı. Adana-Gaziantep otoyolu, Kırıkhan-Reyhanlı kara yolu ile Hatay Havalimanında hasarlar oluşturdu. İskenderun Limanı rıhtımının deprem nedeniyle çökmesiyle birçok konteyner devrilerek yangına neden oldu.

Uluslararası Göç Örgütü, deprem bölgesi raporlamasında tahminen 2,7 milyona yakın kişinin evsiz kaldığını bildirdi. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), depremler sonucu Türkiye'de 658 bin, Suriye'de ise 170 bin çalışanın geçim imkanlarını kaybettiğini açıkladı.

Kahramanmaraş Depremi Ülkeler Arası Yardımlaşmayı Artırdı

Deprem sonrası 102 ülkeden Türkiye'ye yardım teklifi geldi. 88 ülkeden 9 bin 315 arama-kurtarma personeli deprem bölgelerine sevk edildi. Onlarca ülke ilk yardım malzemesi, teçhizat, sağlık ekibi gönderdi ve taziye mesajları yayımladı. Ayrıca Ermenistan-Türkiye sınırı yardım sevkiyatı için otuz yıl aradan sonra ilk kez açıldı.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz